Julijana Matanović: One misle da smo male

NOVO 🙂

Iz Pogovora: Ova knjiga ima svoju posebnost, a to je da je s jedne strane zabavna fikcija kako bi privukla pozornost čitatelja, a s druge strane istinski vodič koji daje značajan doprinos u prevenciji raka vrata maternice, pružajući čitatelju jasnu informaciju o uzrocima vrata maternice i kako ga se može spriječiti. Ova iznimno čitljiva knjiga je nezaobilazno štivo za sve majke i kćeri – može im spasiti život.

Petnaestogodišnja Matija ispričat će vam svoju životnu priču isprepletenu s važnom temom – rakom vrata maternice, od kojeg je oboljela njena majka…

Iz knjige: Zovem se Matija. Za sedam dana navršit ću petnaest godina. Proslavit ću u istom tjednu i završetak osnovne škole. Rođendan mi je u ponedjeljak, a škola završava u petak. Blizanac sam u horoskopu. Dajem na znanje da se puno bolje snalazim u razgovorima o break-danceu i nogometu nego o spikama o garderobi, manikiranju i boji pramenova. Predstavljanju dodajem kratku, važnu opasku. Break-dance mi je zanimljiv isključivo kao pitanje le li mozak tih plesača načinjen od otpornijeg tkiva nego moj.

Teško ćete pronaći slobodan primjerak, ali ipak pokušajte 😉 ovdje: Katalog knjižnice.

Kako vam se svidjela Matija?

Jedna misao o “Julijana Matanović: One misle da smo male

  1. Ova knjiga promovira to da se mora ići na preglede kako bismo bolesti otkrili u ranoj fazi jer od HPV-a žene obole u dobi od 15-25 godina, a rak se pokaže u dobi od 35-45 godina. Od raka vrata maternice godišnje u svijetu oboli pola milijuna žena , a 300000 ih umre jer to nisu na vrijeme otkrile i liječile. Ova knjiga pomoći će mladima pri educiranju o ovoj bolesti i navesti žene da obave taj jednostavni Papa test kojim ako na vrijeme otkrijemo možemo spriječiti bolest, pa i smrt. Ova knjiga kroz pogled jedne tinejđerice prikazuje tu bolest ( koja u ovom slučaju nije rak nego CIN 3) i to da je to izliječivo te kroz objašnjenja Anke Dorić smo bolje upoznali ovu bolest i educirali smo se.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s