Šime Storić: Mačka se uvijek dočeka na noge

Klub čitatelja Bili brig preporučuje:

Sjedili smo zatečeni, u tišini. Nismo mogli vjerovati da strogi prof. Drakulić, profa kojega smo se svih ovih godina neizmjerno bojali i pred kojim smo stisnuto strepili, da takva osoba može biti ovako osjećajna i održati nam ovako ganutljiv oproštajni govor. Bili smo toliko uzbuđeni i iznenađeni da smo zaboravili zapljeskati. I kada je školsko zvono oglasilo završetak sata, nikomu nije palo na pamet zgrabiti školsku torbu i izjuriti na hodnik. Ne pamtim da smo ikada, u osam godina školovanja, iz razreda izišli u ovako svečanoj tišini.
Dok smo se vraćali kući nogostupom, osjećao sam se presretno. Ne znam je li mi kada u životu bilo ovako ugodno i jesam li se ikada iz škole vraćao ovako zadovoljan. I Keti je, činilo mi se, plovila u istim vodama. Zastao sam i dugo je gledao.
– Što je? – trepnula je očima.
– Gledam te i ne mogu shvatiti…                                                                                                     -Što?
– Ja ti se divim! Uistinu ti se divim! Divim ti se kako se uvijek snađeš, kako uvijek sve ispadne po tvome. Što god zamisliš, sve ti uspije…
Ona mi pogleda u oči.
– Moj braco, mačke su spretne! Imaju devet života! Mačku možeš baciti s bilo kolike visine, ona se uvijek dočeka na noge!

😉

Ima li koji slobodan primjerak knjige provjeri ovdje: Katalog knjižnice.

12 misli o “Šime Storić: Mačka se uvijek dočeka na noge

 1. Preporučam da pročitate još jednu knjigu od Šime Storića,a to je: Poljubit ću je uskoro,možda. Sigurno će vam se svidjeti bas kao i ova. Čitala sam je za lektiru,a više će vam se svidjeti ako je svojevoljno pročitate… 😀

 2. Eto, kad si već spomenula Poljubit ću je uskoro, možda, moram reći da je knjiga odlična i isplati se pročitati je. također ću se složiti da je svaku knjigu lakše pročitati ako nije na toj “crnoj listi” odnosno popisu knjiga za lektiru. iskreno, meni se više svidjela nego knjiga koja je predložena. 😀 pročitajte je, nećete požaliti.

 3. Hvala na savjetu, 🙂 ali meni se svidjela i ova knjiga.Svidjela mi se jer obrađuje tematiku odrastanja,zaljubljivanja,prijateljstva… Preporučila bih ju svojim vršnjacima.

 4. Naslov ovog romana govori o 15-ogodišnjoj Dagmar Mačković koju svi zovu zbog njezina prezimena Keti.U početku mi je bila mrska njezina licemjernost,ali mi je kasnije bila simpatična.Sviđa mi se način na koji nam je pisac približio sve likove kroz razmišljanja glavnog lika Zlatka(knjiga je pisana u 1.licu jd.).Knjiga prikazuje tinejđerski život i takva razmišljanja te i probleme u odrastanju tinejđera zbog problema njihovih roditelja i njihovih ovisnosti koja nažalost najviše osjećaju djeca. Također mi je zanimljiva promjena koja se dogodila dolaskom Zlatkove sestrične Keti u njegovoj obitelji.Knjiga je zanimljiva mladom uzrastu.

 5. Keti ima prgav karakter , oštar jezik i da pomalo je licemjerna. No ipak ona nije loša osoba i zato mi je na kraju bila draga,kao i tebi. Mačka se uvijek dočeka na noge je zanimljiva teen knjiga koja obrađuje teme poznate tinejđerima poput ljubavi, prijateljstva; no i one druge teme poput problema s roditelja i alkoholizma koje su navedene u slučaju Jure, Zlatkovog najboljeg prijatelja.

  I meni je zanimljiva promjena koja se dogodila dolaskom Keti u Zlatkovu obitelj. Kao da im je ona trebala da se malo opuste. No osim Zlatkove obitelji promjenila se i Keti koja je malo smirila svoje buntovničko ponašanje prema svima. Tako da je dolazak Keti pomagao svima, pa i njoj samoj.

 6. Jako dobra knjiga iako sam bila malo skepticna prema njoj,svida mi se zbog toga sto govori o ljubavi,prijateljstvu,obitelji…ima sve potrebno za jednu teen knjigu,malo me na pocetku Keti zivcirala zbog neke arogancije i bezobrazluka,ali mi se poslije svidjela,bilo mi je smijesno to cudenje kad je Zlatkova obitelj saznala za internet haha,kao da su otkrili toplu vodu…pogotovo Paškova reakcija kad je saznao da na internetu mogu naci svakakve zagonetke i cudne price sto su njegova specijalnost,svida mi se to sto ih je keti malo omeksala u vezi izlazaka,skole i nihovog konzervatizma. 🙂

  • Ja sam također bila skeptična u vezi s knjigom jer mi naslov nije bio obećavajući .Keti je i mene živcirala na početku no da je od početka bila dobrica knjiga ne bi bila toliko zabavna i bila bi predvidljiva .Knjiga je odlična i nadam se da će je ljudi pročitati!<3

 7. Ova knjiga je odlična.Iskreno naslov mi se na prvu nije svidio i mislila sam da će knjiga biti loša no prevarila sam se.Knjiga govori o životu dječaka Zvonka .U njegov život dođe cura Keti koja je isprva buntovna no poslije se njezino ponašanje promijeni.U knjizi se događaju prve ozbiljne ljubavi (Zvonko i Ivona, Jure i Keti) prve ljubomore no završetak je škole kraj je osnovne škole i svatko ide na svoju stranu no oni ne mare za to mare samo za njihovu ljubav možda koja ne će doživjeti veliku budućnost on oni se bore za nju.To je stvarno dirljivo.Ove ljubavi su primjer svim tinejđerskim ljubavima..Najdraži lik mi je Keti jer je isprva buntovno no poslije shvati da to nije jedini način života.Doživljava promjenu životnog stila od svoje jež frizure je postala fina cura lijepa .Pomaže drugima i zaljubljuje se u Juru po meni prekrasna hrabra ljubav.Sviđa mi se što knjiga prikazuje stranice života .Keti odluči živjeti u Zvonkovu kuću pa se zaljubi pa ode u Australiju.Sva ta poglavlja života su sretna no i tužna no ona su tu neće otići i to je dobro jer loša i dobra poglavlja nas čine da ih nema ne bi bilo nas.Knjiga je odlična i svima savjetujem da je pročitate ❤

 8. Super knjiga,svima savjetujem da je pročitaju! Ako vam se ova knjiga sviđala,ako volite takve tipove knjiga, pročitajte i “Imaš fejs?” Od Jasminke Tihi Stepanić☺❤💙💚💛💜

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s