Tamara Lövey: Tamo iza

 

NOVO 🙂

Oni žive u legendama, krase grbove, vijore se na zastavama. Da li su samo mitološka bića ili su uistinu nekoć živjeli? Neki vjeruju da žive još i danas. Tamo iza, na Planini, u srcu Jarčevog grotla.
Vidjeti ih mogu uglavnom djeca te oni čistog srca, koji posjeduju moć spoznaje da smo svi mi samo dio prirode, a ne njeni gospodari. U materijalnom svijetu sve je teže zadržati povezanost s iskonskim vrijednostima. No neki su u tome ipak uspjeli.
Tinejdžerica Lea često posjećuje svog djeda na selu i tamo prilikom jednog izleta na Planini, biva ozljeđena te je prisiljena provesti noć na stijeni, gdje upoznaje neobično biće. Saznaje da ta bića žive u tajnosti i da se otkrivaju tek odabranima.
Uz njenog djeda i brata, u spasilačku ekipu bude uključen i Petar, lokalni dečko, za kojeg Lea saznaje da je upoznat s njoj tek otkrivenim svijetom. Dijeleći tajnu Lea i Petar se sprijateljuju. Štiteći prirodu i svoje tajanstvene prijatelje, s vremenom njihovo prijateljstvo prerasta u nešto puno veće.

Ima li koji slobodan primjerak knjige provjeri ovdje: Katalog knjižnice.

5 misli o “Tamara Lövey: Tamo iza

  1. Knjiga je odlična, ja inače volim zmajeve pa mi se sviđa :). Spisateljica je odlično ukazala na problem zagađenja okoliša u ovoj priči, koja je i ljubavna, i avanturistička, i fantasy…
    Pročitajte i ovu 😀

  2. Spisateljica je odlično aplicirala na temu da se čovjek polako gubi u ovoj civilizaciji punoj tehnike. Gubi povezanost s prirodom i životinjama , naravno da je napredak odličan ali čovjek treba prirodu, a uništava ju . U ovoj knjizi se pokazuje ekološko razmišljanje i ukazuje se na problem zagađenja. No prije svega ovo je tinejđerski roman u kojem nalazimo na teme odrastanja, prijateljstva, ljubavi…Ljubav je jedna od glavnih tema koja se spominje još na početku knjige i osjećamo je kroz cijelo djelo. Pa da ljubav Petra i Lee tu je sveprisutna i još bih ovaj roman proglasila ljubavnim da ovdje nema i daška fantazije ; ovdje se spominju nadnaravna bića, spominju se zmajevi. Lea je zmajeve otkrila onog sudbonosnog dana kada je pala s litice.

    Ovo je tinejđerski roman koji ima elemente fantazije, koji ima snažnu eko-poruku, a uz to je i ljubavni. Preporučujem!

    • No ipak mislim da je spisateljica možda malo pretjerala u ljubavnim opisima Lee i Petra. Na početku knjige Lea je opisana kao djevojčica koja je još jako djetinjasta za svoje godine, a kad upoznaje Petra u nekim trenucima ponaša se jako starije za svoje godine. Ja imam godina koliko i Lea i nisam se susrela s takvim situacijama, a ni nitko od mojih vršnjaka i poznanika također. To je moja zamjerka.

  3. Ova mi se knjiga svidjela isprve.Mislim, čitala sam ju još prije, kad sam bila manja,i tada mi se svidjela. A sviđa mi se i sad. : ) Knjiga je nazvana “Tamo iza” zbog zmajeva, no primijetila sam da je ovo ipak ponajviše ljubavni roman. Vjerojatno je sama ideja knjige nastala sa zmajevima,ali naravno, ideja se kao i svaka druga širila te je nastao pravi pravcati, vrlo svestrani roman. On ukazuje i na neočišćenje prirode oko nas, na ugroženost životinja, na pravu ljubav… Ovaj roman prikazuje svijet. : D

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s