Carlos Ruiz Zafon: Princ magle

Max, njegova sestra Alicia i Roland su glavni likovi knjige s kojima ćete proživjeti najuzbudljiviju avanturu ovog ljeta!

Vožnja biciklom, ronjenje do brodske olupine, zrnce ljetne ljubavi, rashlađenje nekako neobično čestih ljetnih oluja, misterija kamenog klauna koji se zlokobno smješka, prošlost puna tajni i smrti… a sve ispričano tako jednostavno, dobro i lijepo!
Radnja klizi lagano uz prekrasne odmjerene opise mora i misli dječaka Maxa koji naslućuje kraj svoga djetinjstva… Priča se polako zapetljava, atmosfera je majstorski izvedena tako da čitatelja uljuljkava u ljetnu idilu malog obalnog mjesta samo da bi ga svako toliko bocnula nekom naznakom neobičnosti i uvukla dublje u priču, u zlokobnu misteriju…
No, nikakav opis ne može dočarati ovu knjigu – nju se jednostavno mora početi čitati da bi se osjetio taj užitak i ljepota čitanja priče istinskog majstora riječi!

Iako je ovaj roman namijenjen upravo mladima zapravo je odlično štivo i za mlađe i za starije čitatelje koji vole jednostavnu, ali dobro napisanu priču.

A priča ide ovako: dok Drugi svjetski rat hara Europom, ekscentrični urar i izumitelj, otac glavnog junaka Maxa Carvera, odluči preseliti svoju obitelj iz grada u maleno mjesto na obali. Ali tek što su stigli, počinju iskrsavati čudnovate i neobične stvari. Max otkriva vrt prepun jezovitih kipova, njegovu mlađu sestru opsjedaju zastrašujući glasovi, a kutija starih obiteljskih filmova otvara prozor u prošlost. Najviše ih uznemiruju glasine o prvim vlasnicima kuće, čiji je sin misteriozno nestao. Max, Alicia i Roland otkrivaju strašnu priču o Princu Magle, čija sjena izlazi da poravna stare račune…

Ima li koji slobodan primjerak knjige provjeri ovdje: Katalog knjižnice.

Izdavači su od naslovnice knjige priredili i desktop wallpaper koji možete besplatno preuzeti – isprobano – efekt je fantastičan :)!

Nekim se čitateljima nije svidio kraj jer ne može se reći da je baš sretan završetak – kako se tebi svidio kraj?

3 misli o “Carlos Ruiz Zafon: Princ magle

  1. U ovoj knjizi pratimo pustolovinu Alicie, Maxa i Ronalda. Oni su izgubljeni u čarolijama Princa magle, čarobnjaka Caina. U tu priču je upleten i Ronaldov djed, Victor. Ova je knjiga poput velike slagalice u kojoj različite tragove koje dobivamo tijekom čitanja spajamo u jednu cjelinu koja će nam otkriti tajnu ove knjige. Radnja ove knjige polako se isprepliće dolaskom Alicie i Maxa u novo mjesto za život. Odmah im se tada događaju neobične i opasne stvari koje ne smiju zanemariti. Max nalazi na tajanstvene kipove, Alicia sanja čudne snove, dok je Irina doživjela zagonetnu nesreću. Tu je i njihovo poznastvo s Ronaldom koji im otkriva još nove detalje njihove misterije. Svatko tko pročita ovu knjigu upustit će se u otkrivanje razloga nestanka Jacoba, potonuća broda… Ne smijemo zaboravit i da su u ovu priču upleteni i elementi ljubavi, solidarnosti i prijateljstva. No misterija o čarobnjaku Cainu nije još gotova. Naši likovi kroz sljedeće knjige još će mnogo toga otkriti. I mi s njima. Knjiga nas na jedan polagan način uvodi u uzbuđenje i adrenalin koje ćemo iskusiti pri opasnostima u kojima se oni nalaze. Knjigu preporučujem! 🙂

  2. Ja inače volim tragične i srcedrapateljske završetke uz velike gubitke.Tako da je lako pogoditi da mi se kraj svidio. Istina je da me Ronaldova okrutna smrt veoma pogodila, ali ipak mi se to svidjelo. Svidjelo mi se jer je pokazivalo da su život i zli čarobnjaci većinom okrutni i nepravedni, mada se može reći da je Cain čak bio pravedan i uzimao samo ono što mu je obećano iako je to bio Ronaldov život. Što god bilo da bilo, jedva čekam nove priče o okrutnom Cainu i njegovim primamljivim dogovorima koji stavljaju nevine živote na kocku. A tko zna, možda u novom nastavku nova žrtva izvuče živu glavu. Možda čak uspiju stati na kraj sklapanju smrtonosnih paktova s mističnim čarobnjakom umotanim u hladnu krinku od neprozirne magle.

  3. Pa moram reći da me je kraj malo više pogodio nego tebe. Jer ja sam se toliko vezala uz Rona, da nisam uopće htjela prihvatiti njegovu smrt. I još smatram da će se pojaviti negdje u sljedećim nastavcima (XD). Ne znam zašto voliš tužne i tragične krajeve, ali ako su oni nepotrebni i besmisleni ne trebaju biti ostvareni. Kraj može biti emotivan i bez da netko umre, što se meni najčešće i ne sviđa. Pa vjerojatno će se tako nešto i dogoditi u nastavcima, nije teško pretpostaviti… 😉 Ali i ja jedva čekam nove priče i to da ih nađem u knjižnici… 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s