Niccolo Ammaniti: Ja se ne bojim

Preporuka kluba čitatelja za mlade Dioptrija:

ja_se_ne_bojim1978. godine u južnoj Italiji sunce prži i prži. Ljeto je, a Micheleu je 9 godina i dane provodi sa svojom malom ekipom. Samoprozvani vođa ovog čopora je Lubanja, koji djecu najčeše tjera na kojekakve gluposti ne bi li tako razbili dosadu…

U jednom od pohoda na susjedovo polje, djeca otkrivaju napuštenu kućicu, a ono što otkriva Michele kada ostaje posljednji u grupi na odlasku, da bi pokupio sestrine naočale, promjenit će njegov život. Zauvijek.

Ali, on se ne boji.

U jami je ljudska noga! Takva tajna je nešto najbolje što se može dogoditi jednom 9-godišnjaku, zar ne? Čija je to noga i kako je dospjela u jamu? I što je to zapravo otkrio Michele?! Odgovore potražite u romanu ;)!

Knjiga je nastala prema istinitom događaju, otmici jednog dječaka iz Milana 70-tih, kada je otmica u Italiji bila uobičajena pojava. Primjerice, 1978. godine izvršeno je 600 otmica, najčešće djece bogatih moćnika. To je svijet našeg junaka Michelea, izvana tako romantičan… netaknuta priroda, talijanska idila, a iznutra brutalna, pokvarena i nemilosrdna rupa.

”Ja se ne bojim” podsjetit će vas na ”Pet prijatelja”, ali imat ćete dojam da to nije pisala Enid Blyton, nego Stephen King.

Ako želite priču koja će vas potpuno zarobiti, ovo je roman za vas. 😉

Ima li koji slobodan primjerak knjige provjeri ovdje: Katalog knjižnice.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s