Nick Johnstone: Amy, Amy, Amy: priča o Amy Winehouse

Preporuka Kluba čitatelja za mlade Bili brig:

Naslovnica knjigeSitno,  istetovirano tijelo, crna natapirana kosa te  prekrasan i  prepoznatljiv glas. Tako bi najkraće mogli opisati Amy Winehouse, mladu i iznimno talentiranu britansku pjevačicu koja je umrla 2011. godine zbog neurednog načina života. Amy je umrla u 27. godini koja je bila nesretna za još nekoliko mladih i nadarenih glazbenika kao što su Kurt Cobain, Janis Joplin, Jim Morrison, Jimmy Hendrix… Svi su oni u glazbi i glazbenoj industriji unatoč preranoj smrti, ostavili iznimno velik pečat zahvaljujući svojem talentu, radu i naravno, ljubavi prema glazbi.

I da ne slušate Ayminu glazbu, za nju ste zasigurno čuli zahvaljujući brojim skandalima kojima je svakodnevno punila svjetske tabloide.

Autor Nick Johanstone u ovoj knjizi govori o Amynom putu, od male židovske djevojčice koja je odrastala u londonskom predgrađu, do svjetski poznate glazbene dive koja je u svojem kratkom životu izdala dva albuma i osvojila svijet. Knjiga predstavlja svaku Amyinu pjesmu posebno, a Amyine pjesme su njezin život predočen  u stihovima. Posebno album Black to black. Svaka pjesma s tog albuma govori o njezinim stvarnim problemima (nesretnoj ljubavi, anoreksiji, bulimiji, alkoholu, drogi).

Ima li koji slobodan primjerak knjige provjeri ovdje: Katalog knjižnice.

Koja vam je najdraža pjesma Amy Winehouse i o čemu govori?
Što mislite zašto velike zvijezde često posežu za raznim opijatima? Je li se tomu teško othrvati i zašto? 

2 misli o “Nick Johnstone: Amy, Amy, Amy: priča o Amy Winehouse

  1. Mislim da nije lako ostati van skandala i ovisnosti kada si slavan, jer znaš da milijuni ljudi prate svaki tvoj korak i osuđuju te podjednako ili više nego što te poštivaju. Samo najsnažniji karakteri ostanu “čisti”. Slavni nose veliki teret na leđima, i često pokleknu. Prisjetila sam se jedne mlade zvijezde (zaboravila sam ime) koja je smršavila 37 kilograma, i kada ju je novinar pitao što ju je nagnalo na to, ona je jednostavno odgovorila: “pritisak društva”. Mislim da je to upravo slučaj kod mnogih, jer više ne mogu trpjeti činjenicu da im život nije privatan, već se i bez njihove volje dijeli sa cijelim svijetom.

  2. Pratila sam život Amyin život.Ona je pjevačica prekrasnoga glasa no popustila je pod pritiskom nije ga mogla izdržati.Upustila se u drogu i alkohol i to ju je koštalo života.Ona je odlična pjevačica i mislim da je u svim srcima ostavila svoj trag.:)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s