POPIS KNJIGA za ljeto 2013.

Ovdje se nalazi popis knjiga koje vam preporučujemo za čitanje u hladu uz čašu hladne limunade kao savršen odmor od obaveza :).

Svaka knjiga dobit će svoju osobnu iskaznicu, koja uključuje sliku, kratki opis i link na naš katalog :). P.S. Možeš komentirati i knjige prijašnjih ljeta.

Među knjigama koje su čitali tijekom godine, tvoji vršnjaci, članovi  KLUBOVA ČITATELJA naše knjižnice odabrali su najbolje:

 Zoran Pongrašić: Djevojčica koja je preskočila nebesa

Frances H. Burnett: Tajni vrt

Kody Keplinger: Krpa

Nick Johnstone: Amy, Amy, Amy: priča o Amy Winehouse

Miro Gavran: Oproštajno pismo

Jadranka Bukovica: Sedam

Jacqueline Kelly: Evolucija Calpurnije Tate

Yann Martel: Pijev život

Jean Kwok: Izgubljena u prijevodu

Waris Dirie: Pustinjski cvijet

Terry Pratchett: Tiffany protiv vilinske kraljice

Kevin Henkes: Olivin ocean

Alejandro G. Roemmers: Povratak mladog princa

Niccolo Ammaniti: Ja se ne bojim

A evo i nekoliko nedavno pristiglih naslova:

Uri Orlev: Bježi, mali, bježi

Branka Primorac: Zvonka zmaj i tri kavalira

Vladimira Becić: Orsia

Kirsten Boie: Skogland

Arthur Conan Doyle: Izgubljeni svijet

Carolyn Mackler: Zavrzlama

POPISU PRIDODALI TRAGAČI ZA KNJIGOM LJETA:

Tamara Lövey: Tamo iza

Michael Scott: Alkemičar

Suzanne Collins: Igre gladi (serijal)

Branka Primorac: Divlje godine

Michelle Moran: Kleopatrina kći

Richelle Mead: serijal Vampirska akademija

4 misli o “POPIS KNJIGA za ljeto 2013.

 1. Kleopatrina kći
  Inače ne volim baš povijesne romane,ali roman Kleopatrina kći potaknuo me da ih počnem čitati. Spisateljica na uvjerljiv način prikazuje davnu povijest i uvjerljivo je okarakterizirala likove bez mijenjanja povijesti. Sviđa mi se što likovi nisu crno-bijeli ,već je spisateljica duboko zašla u njihovu psihu i detaljno nam opisala kako razmišljaju . Knjiga je do samog kraja neizvjesna s mnogo preobrata. Ukratko odlična knjiga. A stil pisanja je jako dobar.

 2. Meni se ovogodišnji popis knjiga ne sviđa. Čini mi se da je sve više i više djela napisano “na isti kalup” i zapravo bez mašte. Te knjige mogu biti dobre, ali nijedna ne obrađuje neku novu i zanimljivu temu, nego drugačije “upakiraju” već istrošeni kostur. Ovog ljeta nisam imala niti volje da ove po meni nezanimljive naslove pročitam, niti inspiracije da iste kasnije komentiram. Pročitala sam svega pet-šest knjiga sa popisa koje me nisu niti do kraja zadržale, a kamoli da su bile zanimljive ili s nekom porukom. Mislim, ili se bar nadam, da smo mi već u dobi kada bi mogli čitati i malo zahtjevnije romane i pripovijetke, a ne knjige ponuđene ove godine. Naravno, možda se varam, jer znam samo da meni nije zanimljivo provesti ljeto čitajući isprazne romančiće koji mogu poslužiti samo na plaži, a za druge vršnjake to istone mogu tvrditi.

 3. I sada, otprilike pola sata nakon potonjeg opširnog prvog komentara, nakon što sam par knjiga komentirala, povlačim se (zasad) u nadi da će moji uglavnom izrazito oprečni komentari (u odnosu na vaše) probuditi ovog ljeta uspavane blogere i potaknuti ih na iskazivanje svoga istinskog mišljenja. Inače je moja metoda uvijek bila čekanje dok se ne pojave komentari na uglavnom svakom postu, ali kako ih ovog ljeta nema morala sam preuzeti inicijativu i bez mogućnosti za barem malo pametovanja ili iskazivanja dubokog neslaganja napisati pokoji komentar koji će vas, nadam se, pokrenuti.

 4. Michael Scott-Alkemičar
  Tajne besmrtnog Nicholasa Flamela su serijal knjiga koji je proslavio Michaela Scotta,
  Glavni lik je Nicholas Flamel,alkemičar rođen u 14 stoljeću najpoznatiji po izradi Kamena mudraca.
  Likovi su bazirani na stvarnim povijesnim osobama i mitološkim bićima iz svih krajeva svijeta.
  Sviđa mi se što likovi nisu crno-bijeli i nemoguće je zaključiti na početku što će se dogoditi. I kad se približimo nekom saznanju Michael Scott uspješno napravi preobrat. Stil pisanja je dobar. Radnja je na početku malo usporena i nema baš previše događanja. Pisac također u svakom novom dijelu ponavlja sve ispočetka kako bi čitatelji to dobro zapamtili i ne smetnuli s uma. Zaplet je dobar ,naročito u zadnjoj knjizi ,iako je sve pomalo zbrčkano. To je moja jedina zamjerka knjizi. Michael je upleo previše likova pa je priča postala malo komplicirana i teža za shvatiti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s