Vladimira Becić: Orsia

Među nedavno pristiglim naslovima na popisu kandidatkinja za titulu Knjiga ljeta 2013 našao se i ovaj urbani fantasy roman. U virtualnom svijetu smo pronašli uglavnom negativne kritike Orsie pa s nestrpljenjem očekujemo vaše osvrte.

orsiaVladimira Becić u ovom svom prvom romanu piše o gradu skrivenom u spilji ispod Medvednice. Grad Orsiu u stijenama spilje izgradili su dugovječnici kojima za život treba krv smrtnika. Tamo žive Anthea i Leana, najbolje prijateljice od djetinjstva, koje silno žele pobjeći među ljude… Iznad zemlje pak, točnije u Zagrebu, žive Nika i Matea koje su lude za vampirima i silno žele upoznati nekoga iz svijeta vampira… Kako će proći susret ovih dvaju svjetova otkrit će oni koji pročitaju knjigu ;).
Ima li koji slobodan primjerak knjige provjeri ovdje: Katalog knjižnice.

 

 

3 misli o “Vladimira Becić: Orsia

  1. Orsia je još jedna u nizu knjiga o vampirima. Ali za razliku od ostalih knjiga spisateljica nam vampire tj, životnike prikazuje na potpuno drugačiji način. Ideja je odlična, ali je malo loše realizirana. Smatram da je spisateljica kad je na početku opisivala način i život životnika trebala objasniti osnovne pojmove kao što je “iugis” itd. Također smatram da bi bilo bolje da je pisala na književnom jeziku jer je ponekad bilo teško za čitanje te malo zbunjujuće.
    Još jedna zamjerka je to što se radnja proteže cijelom knjigom, a kraj je zbrčkan u par stranica te je ostalo mnogo toga nedorečenog. Nadam se da će biti nastavak te da će nam spisateljica u njemu pružiti malo bolji pogled na likove i njihove osjećaje te da likovi neće biti “crno-bijeli” već ćemo imati uvid u kompletnu njihovu osobnost.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s