Aleksandar Žiljak: Zagonetka Zmajskih otoka

Žanr: akcijski SF s daškom romanse

Preporučena dob čitatelja: 14+

zagonetka_ziljakGlavni lik: hrabra prijestolonasljednica Leska koja uz pomoć novostečenih prijatelja pokušava spasiti ljudski rod na dalekom planetu Pelageja.  

Pelageja se sastoji od golemog oceana s nekoliko većih otoka i bezbroj otočja na čijem području su preživjeli osnovali dva kraljevstva: Bazilneziju i Morvenu. Ta dva kraljevstva su u ratu već dvjesto godina! No, sada im iz morskih dubina prijeti nemilosrdni i nepoznati neprijatelj… Vanzemaljci? Neotkrivena morska čudovišta? Ludi znanstvenici?  

Naravno da će Leska razriješiti zagonetku Zmajskih otoka i otkriti tko je neprijatelj, ali to nije nimalo važno. Važno je da je riječ o uzbudljivoj, napetoj i živopisnoj avanturi koju nikako ne smiješ propustiti!

Nemoj se dati zastrašiti onom SF odrednicom jer roman je tako pitko napisan, likovi su tako živopisni da ćeš ih vrlo brzo zavoljeti i možda najviše zbog njih nastaviti čitati, a što se radnja dalje zapetljava, to roman postaje sve zanimljiviji i zanosniji… Kada pročitanu knjigu, još uvijek bez daha, odložiš: prvo što ćeš pomisliti je “zašto, zašto, ZAŠTO nema nastavkaaaa?” 

Ključne riječi: hrabrost, odanost, pirati, čudovišta, borba, želja za moći, vječni život, odrastanje, preživljavanje, ljubav, akcija…

Što čekaš?! Provjeri ima li koji slobodan primjerak u Knjižnici i trk po knjigu! Nećeš požaliti! A onda se vrati na blog i napiši jesmo li u ovom opisu pretjerali… 😉

 

 

3 misli o “Aleksandar Žiljak: Zagonetka Zmajskih otoka

  1. Naslov me asocirao na one nevjerojatne i neuvjerljive i predvidljive priče o misterioznim i opasnim događanjima koje zatim odgonetnu i riješe glavni junaci… Na neki način ovo i jest predvidljivo, npr. čim je na prvoj stranici spomenuta kraljevna, odmah sam znala da je ona glavna junakinja. Također sam i sasvim točno predvidjela sretan kraj. No ipak ovo nikako nije tipična knjiga, jedna od mnogih. Pisac je stvarno dobro opisao likove i približio ih čitatelju, a puno su u tome pomogle i njegove ilustracije. Svakako je pisac odabrao jako zanimljivu, no morao je biti i jako oprezan da ne pretjeruje, u čemu je i uspio. Likovi su pomalo nevjerojatni i nerealni, no svidjeli su mi se takvi kakvi jesu. Leska me pomalo zbunjuje, jer je od pristojne i savršene kraljevne postala gotovo nasilna i hrabra piratknja ili piratica ili kako se već kaže… 😛 🙂 Mislim, gdje je do tada čuvala tu svoju stranu u sebi? Kobac mi se svidio, zbog svoje prividne ravnodušnosti i hladnokrvnosti prema svima, dok zapravo ipak ima ljubavi u njemu, počevši od Federiske, preko Pontoppidana pa naposljetku sve do Leske, koju isprva mije volio. Pri kraju knjige sam shvatila koliko su zapravo Leska i Kobac slični, poput mudrog djeda i njegove unuke. Oboje imaju dvije strane, jednu koja žudi za avanturama i opašnošću, a druga koja ju kontrolira svojom ljubavlju i razumom. Osim toga, ne razumijem kako su se Leska i Berin uspjeli zaljubiti, kao dvije potpune suprotnosti… U svakom slučaju, knjiga je naizgled prevrtljiva, no čim počnete čitati shvatit će te da je upravo suprotno od toga. Preporučujem ju svakome! 🙂

  2. Kako je pisac s dosadne teme prešao na uzbudljivu temu je jako napet i neočekivan način pisanja,iako se to očekivalo.super knjiga,bez riječi sam.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s