Kelly Barnhill: Djevojčica koja je pila mjesečinu

Žanrbajkoviti roman

Topla bezvremenska priča za sve uzraste!

Preporučena dob čitatelja12+

Glavni likovi: Luna – djevojčica koja je pila mjesečinu, Xan – dobroćudna vještica, Antain – skroman i mudar momak

Ljudi iz Protektorata svake godine ostavljaju bebu vještici koja živi u šumi. Nadaju se da će je tom žrtvom spriječiti da terorizira njihov gradić. No vještica u šumi, Xan, dobra je osoba. Svoj dom dijeli s mudrim močvarnim čudovištem i savršeno sićušnim zmajem. Xan spašava djecu i daje ih obiteljima na drugoj strani šume. Tijekom putovanja bebe hrani zvjezdanom svjetlošću.
Xan jedne godine bebu slučajno nahrani mjesečinom umjesto zvjezdanom svjetlošću, a time obično dijete napuni nevjerojatnom magijom. Xan tada zaključuje da djevojčicu, kojoj daje ime Luna, mora odgojiti kao vlastitu unuku. Kako se približava Lunin trinaesti rođendan, njezina se magija počinje aktivirati – s opasnim posljedicama.
U meðuvremenu, mladi je čovjek iz Protektorata čvrsto odlučio osloboditi svoje sugrađane tako što će ubiti vješticu. U blizini se okupljaju opasne ptice s nepoznatim namjerama. Vulkan koji je stoljećima mirovao tutnji tik ispod zemljine površine. A žena s tigrovim srcem vreba…

 

Ključne riječi: prijateljstvo, odanost, ljubav, odrastanje, pripadnost, pustolovina, slijedi svoj put

Provjeri ima li koji slobodan primjerak u Knjižnici i trk po knjigu!

Jedna misao o “Kelly Barnhill: Djevojčica koja je pila mjesečinu

  1. Po naslovu mi se činila dobra, da će ispuniti moja očekivanja napetosti, ljutne, dobrote, premišljana i ljubavi… Knjige me naprosto zadivila! Luna, jadno dijete, odvojeno od majke počarobnjena je zato što je pila mjesećinu… Adara dobra majka koja se borila za svoje dijete. Zvjezdana djeca, odvojena od zloglasnog Gherland Veliki starješina koji je svake godine ostavljao jedno dite u šumi… Ali tu je bila dobra vještica Xan koja ih je nosila u druge gradove. Jednostavno knjiga me zadivila i odlična je.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s