Sarah J. Maas: Prijestolje od stakla

Žanr: fantasy

Preporučena dob čitatelja15+

Glavni lik: osamnaestogodišnja ubojica Celaena Sardothien

Trilogija:
1. dio – Prijestolje od stakla

Tijekom izdržavanja kazne – ropstva i napornog rada u rudnicima soli u Endovieru – Celaena  prihvaća izazov koji joj ponudi prijestolonasljednik kraljevstva Adarlana.
Princ Dorian nudi joj izlaz, ali pod jednim uvjetom: mora pristati sudjelovati na natjecanju kao njegov kandidat, pobijediti sve protivnike i tako zaraditi status kraljevog ubojice. A onda kasnije, i potpunu slobodu. Protivnici su joj redom muškarci, lopovi, ubojice i ratnici iz cijelog kraljevstva, a svaki od njih pod pokroviteljstvom je jednog od člana kraljevskog vijeća.

Celaena prihvaća izazov, no ujedno i shvati kako joj opasni muškarci na Prijestolju od stakla nipošto nisu jedini neprijatelji…

2. dio – Kruna ponoći
Sa svojeg prijestolja od stakla, Adarlanom i dalje vlada kralj, duše crne kao ponoć. Iako je pobijedila na okrutnom dvorskom turniru i krvavo zaradila titulu kraljevog borca, ubojica Celaena Sardothien miljama je daleko od toga da je odana kruni. No, njezina prava misija postaje sve teža kada shvati da nije jedina koja na dvoru traži istinu. Kome uopće vjerovati?
Tko je zapravo prijestolonasljednik Dorian? Kakvu to igru igra njezina najbolja prijateljica, princeza Nehemia? I je li kraljev kapetan straže Chaol zaista onakav kakvim se predstavlja?
Nakon užasne noći i tragedije koja ju je duboko potresla, Celaenin svijet se ruši, a ona je prisiljena donijeti odluku – kome je zapravo i koliko odana.

3. dio – Nasljednica vatre
Slomljeno srce i borba za goli život ostavili su traga na Celaeni Sardothien. Na životu je održava jedino želja da osveti surovu smrt svoje najdraže prijateljice.
No, sudbina ima drukčije planove. Celaenu šalju na put na kojem se, osim s kraljevim zadatkom, prisiljena suočiti i s najmračnijom tajnom – istinom o vlastitom podrijetlu.
Dok se ona bori s vlastitim demonima, moćne i brutalne sile prijete zavladati svijetom. Iako je krvavo zaradila titulu kraljevog borca, Celaena nikad nije bila bliže tome da postane izdajnik. I spasi svijet.

 

Ključne riječi: borba, izdaja, ljubav, prijateljstvo, tajne, skrivene namjere, junaštvo, odvažnost

Provjeri ima li koji slobodan primjerak u Knjižnici i trk po knjigu!

Jedna misao o “Sarah J. Maas: Prijestolje od stakla

  1. Meni se knjiga iskreno jako svidjela. Prva koju čitan za knjigu ljeta i jedva čekan procitati nastavke. Najdrazi likovi su mi Dorian i Celaena te Nehemia. Najgnjusniji i najgluplji mi je onaj bolesni kralj Adarlana. Cain je ipak od svih likova najnepošteniji, najpokvareniji i najretardiraniji lik. Prvo ubija Borce radi moći i nakon što je izgubio pokušao je ubiti Celeanu koju je na kraju spasio Chaol. Iskreno se nadam da će u nastavcima Dorian i Cleana biti zajedno. Kraljica Elena mi je također drag lik, pa ipak je pomogla Celeani. Dok sam čitala knjigu došlo mi je da onoj kozi Kaltain iskopam oči! Tako jadan nitko ne može bit. Otrovati vino, zabluđivati čovjeka kako bi se domogla krune… stavarno jadno. Sve u svemu knjiga je odlična.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s