Miro Gavran: Profesorica iz snova

Preporuka Klubova čitatelja Arbanasi i Bili brig:

Umjesto opisa knjige, evo dva komentara vršnjaka:

Ovu sam knjigu pročitala u jedno poslijepodne. Zanimljiva je. Voljela bih da postoji knjiga Profesor iz snova. Naš profesor iz … je jako zgodan.

Kad bih imao zgodnu profesoricu iz matematike potrudio bih se i imao matematiku 5. Moja profesorica iz matematike je stara i ružna, pa moram na repeticije da bih imao 2.

Ima li koji slobodan primjerak knjige provjeri ovdje: Katalog knjižnice.

3 misli o “Miro Gavran: Profesorica iz snova

  1. Ovu knjigu bi trebali pročitati svi oni koji misle da su zaljubljeni u nekog profesora, jer vjerojatno su zabludi kao dječak u ovoj knjizi. On je mislio da je zaljubljen u svoju novu profesoricu, ali nakon dopisivanja s njom shvatio je da nemaju ništa zajedničko te da je zapravo on zaljubljen u svoju najbolju prijateljicu Evu. Koja ljubavna zavrlzlama, zar ne xD ? Toliko o tematici knjige.

    Što se tiče pisca, Miro Gavran je odličan dječji pisac i osim Profesorica iz snova izdao je mnoge druge zanimljive dječje romane : Svašta u mojoj glavi, Sretni dani, Kako je tata osvojio mamu, Zaljubljen do ušiju… Svi su odlični i sve preporučujem !

  2. Ova knjiga mi se stvarno svidjela jer je puna raznih zanimljivih radnji. Knjiga prikazuje tipičnog četrnaestogodišnjaka po skrivenim namjerama i skrivenim ljubavima no prikazuje i neke iznimke kao Ivu. Ivo se zaljubio u profesoriću geografije za njega je ona bila savršena cura pametna i lijepa . Zbog nje je počeo učiti ići na njenu grupu u kojoj se uči zemljopis . Za nju je htio biti gospodin savršeni iako je bio devet godina mlađi. Počeo se s njom dopisivati preko e-maila iako sa skrivenim identitetom . Na početku mu je bilo odlično što se dopisuju no ubrzo je htjela pričati o književnosti i to pretežiti ruskoj književnosti. Krenuo je na nagovor Eve na glumačku skupinu kod profesora Zvonka koji mu je pomogao sa knjigama no za njega je gluma bila nešto više na sceni se osjećao kao da ondje pripada kao da je to njegov dom a i ondje je bila Eva njegova skrivena ljubav koja je na vidjelo došla na generalnom probi kada su se poljubili to je ta njega bilo najljepši osjećaj na svijetu. Nakon tog poljupca Stella više za Ivu nije bila prava osoba i odlučio je biti s njom jer je znao da je ona stvorena za njega a ona je njega sa istom snagom voljela. Kada je Evo bilo najteže roditelji su joj se rastali , nisu je podržavali,… odlučila je otići u Ameriku krenuti iznova no kada joj je Ivo rekao da ju voli nije otišla . Prema se vidi da oni pripadaju jedno drugome. Profesorica Stella i profesor Zvonka su završili zajedno i to zasluženo jer dijele strasti prema istim stvarima imaju ista mišljenja oni su jednostavno stvoreni jedno za drugo. Najdraži lik mu je definitivno Eva jer je bila uz Ivu dok je on pričao o svojoj ženi iz snova u koju je zaljubljen a ona je bila u njega zaljubljena to je teško jako i to boli i zato svaka joj čast.Ovu knjigu preporučujem svima koji žele pročitati jednostavnu no jedinstvenu knjigu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s